StuJardin

Het consumeren van lokaal geteeld voedsel (groenten, fruit, kruiden,..) is duurzamer en milieuvriendelijker dan het kopen van voedsel dat lange afstanden heeft afgelegd. Voor dit project werken we samen met de Gentse Studentenraad en de Jeugdbond voor Natuur en Milieu. We proberen jongeren bewust te maken van het productieproces van voeding door ze er zelf actief aan te laten deelnemen.

Stadstuinieren

Sinds maart 2013 is er een permanente moestuin op de faculteit bio-ingenieurswetenschappen. In deze tuin worden allerlei groenten, fruit, kruiden en zelfs eetbare paddenstoelen gekweekt. Ons doelpubliek bestaat voornamelijk uit studenten en medewerkers van UGent, maar ook externen kunnen deelnemen. Iedereen die komt helpen, krijgt een deel van de oogst! In 2016 is er ook een moestuin op campus de Sterre geopend, deze wordt onderhouden door de homes.

Groeiavonden

Je plantjes kunnen niet groeien als jij dat niet doet. Daarom organiseert StuJardin ‘groeiavonden’ om van jou een betere stadstuinier te maken. Vorige edities gingen bijvoorbeeld over tuinieren op kot, het bouwen van insectenhotels, composteren en eetbare planten en bloemen in de stad. Deze groeiavonden zijn gratis en voor iedereen toegankelijk. Ook niet-studenten zijn welkom!

Voor meer info kan je een kijkje nemen op de Facebookpagina of een e-mail sturen naar stujardin@gmail.com .